Autor: NBG EHITUS OÜ • 13. august 2024

Usalda büroo uuendamine eksperdile ja unusta remondiga kaasnev peavalu

Jörgen Leppik, NBG Ehitus OÜ tegevjuht
Kontori või äripinna rekonstrueerimine või ümberehitus võib olla väga närvesööv ning segada oluliselt meeskonna igapäevatööd. See ei pea aga sugugi nii olema, kui tööle palgata kogemustega ehitusettevõte, ütleb ärikinnisvara rekonstrueerimisele spetsialiseerunud NBG Ehitus OÜ tegevjuht Jörgen Leppik. „Meie ülesanne on võtta kliendilt ehitustöödega kaasnev stress, et ta saaks jätkata oma põhitööga ajal, kus töökeskkond saab uue väljanägemise või paindlikuma ruumiplaani.”

NBG Ehituse erialaks on just kontorite, müügiesinduste, kaupluste, toitlustus- ja majutusasutuste ning muude äripindade ümberehitus, kergem värskendamine või põhjalikum remont, tehes seda professionaalselt, kliente võimalikult vähe häirides. „Büroojuhid ja teised ettevõtte töötajad saavad toetuda meile ja vähendada oluliselt ehitustöödega kaasnevat stressi, sest kogu töö tehakse nende eest ära, seejuures püüdes nende igapäevatööd minimaalselt häirida,” räägib Leppik.

Renoveerimis- ja rekonstrueerimistöödele keskendunud NBG Ehitus pakub peatöövõtuteenust, mis tähendab teenust algusest ehk projekteerimisest kuni võtmed-kätte-lahenduseni. „Me ei karda väljakutseid ning oleme teostanud nii väiksemaid kui ka mastaapsemaid projekte, tuntumatest võiks välja tuua Viru Keskuses asuvad kauplused BonBon Lingerie, Karl Lagerfeldi ja Marc & Andre. Meie üks põhisuundi on kontorid, kus sageli on büroojuhiks inimene, kellele antakse ülevaltpoolt käsk leida ja palgata ehitusettevõte, kuid kellel puuduvad sellelaadsed kogemused. Hoiame kogu ehitustööde vältel nii-öelda kliendi kätt ning aitame valida materjale ja anname soovitusi praktilisteks lahendusteks.”

Mis üldse on äripindade rekonstrueerimise eesmärk? Enamasti on vanemates büroohoonetes probleemiks suur energiakulu ja liiga kõrged kommunaalmaksed ning seetõttu on mõistlik võtta ette tööd, mis tooksid kaasa energiasäästu ja väiksemad püsikulud. Teine oluline põhjus remonttöid ette võtta on kontori või kaubanduspinna visuaalne väljanägemine ehk silmailu ning parema sisekliima loomine. Vahel on ettevõtte arenemisel tekkinud vajadus muuta ruumi planeeringut või parandada inimeste töötingimusi.

„Me ei eelda, et kliendil on projekt juba olemas ja eesmärk lõplikult selge. Sageli on just vastupidi – projekti pole ja kellelgi pole otseselt aega ega võimalust sellega tegeleda. Sel juhul aitame nii projekti luua kui ka vajadusel seda töö käigus kaasajastada,” selgitab Leppik. „Katame kogu ehitusahela – projekt, lammutustööd, ventilatsiooni-, jahtus- ja kütteseadmete paigaldus, samuti sanitaar- ja elektritööd, põrandad, seinad, laed ning viimistlus. Kui klient soovib, tarnime kohale ja paigaldame ka mööbli, kasutades selleks sisearhitekti kaasabi. Ja oleme oma töid teinud nii, et samal ajal töö kontoris käib edasi.”

Sageli kurdavad kliendid, et usaldusväärset ehitajat on keeruline leida, sest erineva suuruse ja taustaga firmasid on turul palju ja raske on valida. Rekonstrueerimisest rääkides tuleks Leppiku sõnul otsida ehitaja, kellel on ette näidata häid tehtud töid ning on võimalik soovi korral suhelda eelmiste klientidega. „Kindlasti tuleb enne kokkuleppe sõlmimist rääkida läbi tingimused ja ootused ning oodata ära konkreetne hinnapakkumine,” soovitab ta. „Kui leping on meiega, siis võib klient edaspidi olla rahulik, sest ülejäänu eest muretseme meie ning tekkivad küsimused arutame kindlasti koos läbi.”

Mida aga tasub meeles pidada: rekonstrueerimise puhul tuleb alati üllatusi, eriti vanemate hoonete puhul.

Kui teil on vajadus büroo või kaubanduspinna ümberehitamiseks või remondiks, võtke julgelt ühendust:

Jörgen Leppik

NBG Ehitus

[email protected]

+372 5594 5306

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700