Autor: palgauudised.ee • 5. märts 2024

Riigiportaalis eesti.ee nüüd uus ja mugav volituste haldamise lahendus

Ettevõtetel nüüd oma töötajatele ametiasutuste iseteeninduskeskkondadesse juurdepääsude andmine oluliselt mugavam.
Foto: Pexels.

Keskne volituste haldamise infosüsteem Pääsuke on loodud eesmärgiga koondada ligipääsuvolituste haldamine ühte kesksesse kohta – eesti.ee ettevõtja keskkonda. Riigiportaalis saab hakata haldama nende asutuste ja ettevõtete ligipääsuvolitusi, kes on samuti Pääsukesega liitunud. Volitusi saab vastavalt rollile anda ja tagasi võtta, aga neist ka loobuda ja teatud juhtudel ka edasi volitada. Andmed liiguvad turvaliselt X-tee andmevahetuskihi kaudu ja kõigi toimingute kohta laekub osapooltele riiklikku postkasti ka teavitus.

"Ettevõtja jaoks tähendab uus keskkond lihtsust, mugavust, ühetaolisust ja kiirust asjaajamisel, sest töötajate ligipääsuõigused riigi erinevatesse iseteeninduskeskkondadesse koonduvad järk-järgult kesksesse volituste haldamise infosüsteemi," ütles RIA personaalriigi osakonna juhataja Taavi Ploompuu. "Töötaja poolt vaadatuna tähendab uus keskkond samuti suuremat läbipaistvust, aga ka suuremat kontrolli oma volituste üle. Riigiportaali sisse logides näeb eraisiku vaates volitusi ühest kohast ja inimesel endal on võimalik loobuda ligipääsuõigustest, mis ei ole enam ajakohased, aga on jäänud mingil põhjusel tööandjal eemaldamata," selgitas Ploompuu.

Esimesena võttis keskse volituste haldamise infosüsteemi kasutusele riigiportaal eesti.ee, mille teenuste kasutamisega seotud volitusi hallatakse nüüdsest Pääsukeses. Samuti on võimalik riigiportaalis jagada volitusi Maa järelmaksunõuete infosüsteemi (MAAIS) ning Rahvastikuregistri partnerteenuste kasutamiseks.

Peagi on uue infosüsteemiga liitumas ka Registrite ja Infosüsteemide Keskuse majandusaasta aruannete edastamise portaal ja Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet. Käesoleva aasta jooksul oodatakse Pääsukesega liidestuma ka Maksu- ja Tolliametit. Läbirääkimisi liidestumiseks peetakse teiste seas veel Eleringi, Statistikaameti, Tervisekassa ning Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskusega.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700